Staicele - Reportāžas - Senioru diena Staicelē 2010

02.10.2010.
Senioru diena Staicelē

Kad dzērves jau atvadu sveicienus sūta, bet saule steidz pēdējo siltumu dot, mūsu valstī tiek atzīmēta Starptautiskā veco ļaužu diena.

Jau piekto gadu to atzīmē arī Staicelē. Saulainajā 2. oktobra pēcpusdienā, ar gaišām domām, cerību un ticību nākotnei Staiceles kultūras namā pulcējās staicelieši, ungurpilieši, alojieši, un viesi no tuvākas un tālākas apkārtnes.


Aina Berga ievadvārdos izteica cerību, ka atgriezīsies latviešu tautas pamatvērtības: darba tikums, goda vārds un godīgums, un likumus pieņems godīgi un gudri cilvēki, un tie kalpos visas tautas interesēm.


Ausma Plūme, Staiceles pilsētas pārvaldes vadītāja, pasākuma dalībniekus uzrunāja ar vārdiem: „Mēs varam droši iet pa labi iestaigātu ceļu, jo šī senioru paaudze likusi stiprus pamatus, kam mēs varam nebaidoties sekot.”

Svētku dalībniekus priecēja „Dziesmu draugu” skanīgās dziesmas un "jautro vecmāmiņu" raitais un brašais deju solis. Prieku un sajūsmu izraisīja ansambļa „Andrejs un draugi” dziedātās dziesmas un dejas soli varēja izmēģināt visi. Jautrību sagādāja Veltas Ozolas un Ilgas Līsmanes vadītā atrakcija „Modes skate”.



Kopā pavadītais laiks dziesmās, dejās un mielojoties katram dvēselē atstāja pa gaišam mirklim, kas priecēs pelēkajās rudens dienās un tumšajos vakaros.

Bilžu galerija šeit >>>

Teksts: Aina Berga
Foto: Ilga Šmite

Reportāžu sagatavoja: Inese Timermane, Indra Jaunzeme