Staicele - Reportāžas - Vidusskola

19.12.2009.
Ziemassvētku pasākums Staicelē sākumskolēniem

Staiceles vidusskolas sākumskolas Ziemassvētku pasākums tika veidots kā vienots uzvedums, kurā 1. – 4. klašu sagatavotos priekšnesumus kopā saistīja interesantās pasakas Vecīša cimdiņš tēma. Bez burvīgā Vecīša (sk. Inga Neimane ) darbojās arī varenā Meža māte (sk. Baiba Eglīte), atraktīvā Vēja māte (sk. Glorija Vizule) un darbīgā Sniega māte (sk. Dace Priekule).


2. klases skolēni rādīja pasaku Sisenis un skudra.


Vāverēns Aleksis un zaķēns Diāna no 1. klases atrada cimdiņu – abi nu stīvējas, kurš tajā dzīvos.


Mēnestiņš Justīne no 3. klase stāsta pasaku Zvēri un abru taisītājs.


Zvērēni (1. klase) silda ķepas, jo vēl nav atraduši cimdiņu.


Vecītis laimīgs, atradis cimdiņu, kopā ar zvērēniem dodas mājās.


Tikšanās ar Meža māti un Ziemassvētku stāsta klausīšanās 4. klases izpildījumā.


Direktora un mācību pārzines uzruna, atzinību pasniegšana labākajiem skolēniem.


„Rūķošanās”.


No kreisās – sākumskolas skolotājas: Glorija, Inga, Dace un Baiba.

Uzveduma mērķis – pasākumā iesaistīt visus sākumskolas klašu audzēkņus, tas arī ļoti veiksmīgi izdevās, jo skolēni dažādu zvēriņu, kukaiņu un bērnu lomās iejutās brīnišķīgi.

Ziemassvētku uzvedumam īpaši nozīmīgs ir muzikālais noformējums – dziesmas un dejas, ar to lieliski tika galā mūzikas skolotāja Inta Jurka un k/n vadītājs Dainārs Konrāds, par ko viņiem gan skolas kolektīva, gan vecāku un vecvecāku liels PALDIES! Daināram gadumijā sirsnīgs paldies arī par citiem skolas pasākumiem veltīto laiku.

Pasākumā skaistas pateicības no skolas direktora Jura Krastiņa un mācību pārzines Aldas Grāveres rokām saņēma ne tikai tie audzēkņi, kas 1. mācību semestrī bijuši paši centīgākie mācībās, bet arī rosīgie Rūķi (5. klases skolēni Diāna, Juris, Jānis, Guntis un Paulis), kas visu pasākuma laiku svētku dalībniekus iepriecināja ar savu darbošanos, tieši viņiem skolas direktors bija sarūpējis pārsteigumu saldumu tūtas izskatā. Paldies par to mūsu brīnišķīgajam vidusskolas direktoram! Lai Ziemassvētku laikā uzņemtā baltā enerģija mums visiem palīdz nākamajā gadā!

Inga Neimane,
Staiceles vidusskolas sākumskolas skolotāja