Staicele - Reportāžas - Akvelīna Līvmane Staiceles bibliotēkā

29.05.2009.
„Jauni, skaisti, veseli, bagāti un laimīgi!” – tikšanās ar Akvelīnu Līvmani

Staicelieši, arī interesenti no Alojas un Ainažiem piektdienas saulainajā pēcpusdienā Staiceles bibliotēkā tikās ar saulainu cilvēku – Akvelīnu Līvmani, kuru pazīstam kā aktrisi, astroloģijas zinātāju, veselīga dzīvesveida piekritēju un tagad arī vairāku grāmatu autori. Pagājušajā gadā uzrakstītas divas – kopā ar Liju Brīdaku par pašu Akvelīnu „Zem sargeņģeļa spārna” un par Akvelīnas Līvmanes dzīvesbiedra dziednieka Rolanda Bērziņa dziedniecības paņēmieniem „Dziedināt mīlot...”, ...


... tādēļ jauki bija tas, ka bibliotēkas vadītāja Anita Strokša tikšanos organizēja kopā ar grāmatu galdu, kurā par izdevīgākām cenām varēja iegādāties dažādu izdevniecību grāmatas, arī jau pieminētās.


Viešņa iesāka ar interesantām domām par šo laiku – par Latvijas dzimšanas dienas astroloģisko karti, par kosmisko kārtību un dzīves likumsakarībām, atcerējās 90-to gadu sākumā pārdzīvoto, atcerējās, kā tām grūtībām tikām pāri, jo toreiz bija nākotnes redzējums par brīvu Latviju, tāpēc arī tagad jāskatās pāri turpmākajiem 1,5 – 2 gadiem, un jādomā - kā mēs dzīvosim jauni, skaisti, veseli, bagāti un laimīgi! Negāciju lavīna gāžas pāri, taču tās nevajag ierakstīt sevī.

Akvelīna Līvmane aicināja: „Šis brīdis, ko saucam vārdā ar 5 burtiem (krīze), izlasiet to no otra gala – kur mēs esam iekāpuši? Ezī! Vai tas nav smieklīgi, bet iespējams, ka tas ir par visas pasaules meliem, visi viens otru esam mānījuši.”

Tad dzīvesgudrā sieviete stāstīja par savu personīgo pieredzi, kā kardināli mainījusies viņas dzīve, kā nemitīgi prasot pēc brīnumiem, tie ik pa laikam viņas dzīvē arī notiek, ka pat no bezcerīgākās situācijas vienmēr ir izeja (ja neticiet, aizejiet uz kinoteātri, tur ir pat vairākas izejas...), tikai svarīgi ir – ko mēs domājam. „Kāda būs jūsu apziņa tāda būs jūsu dzīve, kā domāsiet par priekšdienām, tā arī notiks, kā teicis Svētais Antonijs - domas vēršas realitātē, citādi varētu teikt, ka starp linsēklu un kreklu nav nekāda sakara.” – māca Akvelīna un stāsta vairākus piemērus, kā darbojas doma, emocija un veselība. Pārrunājām arī ēšanas ietekmi uz veselību.

Un noslēgumā brīnišķīgā aktrises izpildījumā pasaka par lācīti Pūku.

Staigā lācītis Pūks, pie viņa atskrien Sivēns: „Lācīti, lācīti, ārprāts, kā tev iet?”
Lācītis paskatās pa labi un pa kreisi un saka: „Brīnišķīga diena!”

Sivēns izmisis: „Lācīti, lācīti, Argentīnā nokrita lidmašīna!”
„Jā,”- lācītis mierīgi saka: „Brīnišķīga diena!”

„Lācīti, lācīti, bet tur cilvēki nositās?”
Lācītis saka: „Bet es varu kaut ko līdzēt?”

„Nu nē, nu nē, tu nevari neko līdzēt, bet Argentīnā nokrita lidmašīna, un Tu nemaz neuztraucies!?”
Lācītis tāpat mierīgi atbild: „Ja es nevaru līdzēt, tad brīnišķīga diena.”

Labi padomi, pārdomas rosinoši stāsti, pašas mākslinieces izmaiņu brīnišķīgais piemērs – esam kļuvuši bagātāki, paldies!

Ieva Drone