Staicele - Reportāžas - Randa Grumsle, Ritvars Čipots

30.04.2009.
Mēs lepojamies!!!

     Staiceles Mūzikas un mākslas skolas Vizuāli plastiskās mākslas sešu skolēnu darbi 2009.gada februāra mēnesī tika nosūtīti uz Starptautisko vizuālās mākslas konkursu Francijā „Žests brīvībā. Tēma - Ēna, pustumsa & gaisma”, kuru organizēja UNESCO Luī Fransuā Centrs , Troja. Konkursā varēja piedalīties bērni un jaunieši no visas pasaules valstīm vecumā no 3 - 25 gadiem.

     Žūrijas sanāksmē, kura notika 4.aprīlī, no 4092 iesniegtajiem darbiem (50 pasaules valstīm) izvēlējās 100 labākos, kuri tika atzīti par konkursa laureātiem. Šo laureātu vidū ir arī 2 mūsu skolas audzēkņi: Randa Grumsle, iegūstot 13.vietu un Ritvars Čipots – 23.vieta. Ir atsūtīts speciāls ielūgums abiem audzēkņiem ierasties uz šo balvu pasniegšanas ceremoniju, kura notiks sestdien, 16.maijā Starptautiskā mākslas konventa Le Geste en Liberte laikā, kurš tiks rīkots Trojā, Francijā. Katra laureāta darbi tiks iekļauti Jaunatnes mākslas un tehnoloģiju centra kolekcijā.

     Protams, paredzot mūsu „iespējas”, konkursa organizētāji ir solījuši, neierašanās gadījumā, šīs balvas atsūtīt pa pastu. Gaidīsim!


Materiālu sagatavoja:
Ārija Daugule,
Staiceles mūzikas un mākslas skolas skolotāja