Staicele - Reportāžas - Limbažu erudītākā jauniešu komanda

26.03.2009.
Staiceles vidusskolēni pārbauda savu erudīciju Limbažos

26. martā Staiceles vidusskolas komanda savas skolas godu aizstāvēja Limbažu rajona Izglītības pārvaldes un Limbažu rajona Skolēnu domes rīkotajā konkursā „Limbažu Erudītākā jauniešu komanda”.


Skolas pārstāvji: Jānis Vanags, Mārtiņš Strokšs un Anda Timermane - 12. klase, Dāvis Mickēvičs - 11. klase un Edgars Tenisons - 10. klase.

Konkursā pavisam piedalījās 6 komandas - Limbažu Profesionālā vidusskola, Staiceles vidusskola, Salacgrīvas vidusskola, Alojas Ausekļa vidusskola, Limbažu 2. vidusskola un Limbažu 3. vidusskola.

Pasākumu atklāja Ņina Luščenoka, iepazīstinot ar pasākuma viesi - Ievu Skujiņu - Bērnu tiesību aizsardzības inspektori no Valmieras. Jaunieši tika iepazīstināti ar Net-Safe Latvia projektu Par drošu internetu un par Iecietību skolā.

Konkursa laikā jaunieši piedalījās dažādās aktivitātēs: viktorīnā, kuru vadīja Laima Romberga un Aleksis Ozoliņš, bija jāatbild uz 21 jautājumu par sportu, politiku, mākslu u.c. Klinta Mantiņa bija sagatavojusi Viltus popielu - dalībniekiem bija jāsagatavo deja, bet mūzika nebija zināma. Vēlāk savu talantu izpaudām Ivo Puškina sagatavotajā pārbaudījumā - jāceļ dažādi arhitektūras pieminekļi.



Mēs varējām uzelpot, jo tikām pie Televīzijas torņa būvniecības.

Arī mūsu skolas pārstāve, Limbažu rajona Skolēnu domes dalībniece Dārta Vilne bija sagatavojusi mums pārbaudījumus par un ap sportu.

Konkursa laikā jauniešiem bija iespēja izstrādāt „savu partiju” - iejusties deputātu lomās un, izvērtējot situāciju savas pilsētas pašvaldībā, izstrādāt programmu „savai turpmākajai darbībai”.

Limbažu Erudītākā jauniešu komanda - 2009 titulu ieguva Limbažu 2. vidusskola un Salacgrīvas vidusskola. Šīs abas skolas parādīja vislabākās zināšanas piecos no sešiem konkursa uzdevumiem.

Anda Timermane,
Staiceles vidusskolas 12. kl.