Staicele - Reportāžas - Staicelei 16

30.01.2008.

30. janvārī – STAICELEI 16

Šogad 30. janvārī ar lielāku komandu skaitu un daudz vērienīgāku līdzjutēju atbalstu veiksmīgi turpinājās pagājušajā gadā iesāktā tradīcija – atzīmēt pilsētas dzimšanas dienu ar viktorīnu, kur katrs staicelietis var parādīt savas zināšanas par pilsētas vēsturi un šodienu. Kā pēdējā laikā jūtams, viktorīnas un konkursi iekustinājuši skolas jaunatni mūsu pilsētā, un ja vēl var sacensties ar pedagogiem!


Starp sešām komandām, kuras šogad mērojās spēkiem savās zināšanās par mazpilsētu Salacas krastā, trīs bija skolēnu komandas. Tas patiesi iepriecināja arī domes priekšsēdētāju Jāni Bakmani, šīs jaukās idejas, kas atnesta līdz no skolas gadiem, autoru un neatlaidīgu realizētāju.


Jau otro gadu pilsētas dzimšanas dienai veltīto viktorīnu vadīt uzņemas tieši viņš, kultūras darbinieku sapulcēs ar lielu ieinteresētību rosinot domāt līdzi, kā pasākumu padarīt interesantāku un atraktīvāku, kā iesaistīt arvien vairāk cilvēku.


Pagājušā gada viktorīnas galvenās balvas ieguvējas – Staiceles Radošo sieviešu kluba „Stazele” dāmas šogad sevi pieteica ar devīzi: „Mēs esam stipras, jo mūs vieno saliedēts, darboties gribošs kolektīvs. Mēs esam stipras, jo mūsu idejas atbalsta pašvaldība. Mēs esam stipras, jo mūsu darbu novērtē vietējā sabiedrība.”


Staiceles vidusskolas 11. klases komanda „Haris” lepojas ar to, ka mācās pirmajā vidusskolas klasē. Viņu devīze: „Atkārtošana ir zināšanu māte.”


Ar īpašu uznācienu sevi piesaka domes komanda „Stārķēni”: „Mēs jautājumus kodīsim un savas spējas rādīsim, jā, jā, nudien!”


Staiceles vidusskolas 10. klases komandas „Pirmie” moto bija: „Mūs vieno sports!” Viņi četratā drosmīgi darīja visu to pašu, ko pārējās komandas.


Staiceles vidusskolas 9. klases komanda „ReLaKo” par sevi saka tā:

„Jautrie devītie mēs esam, prieku sev un citiem nesam!
Par Staiceli šo to zinām, ko nezinām, to minam!”


Staiceles vidusskolas skolotāju komandas „Skolas Pūces” moto - „Katram putnam sava ligzda mīļa!”


Viktorīnas laikā vairāki spēles dalībnieki tika pie dāvanām, atlika vien izvēlēties un atvērt pareizo kārbiņu.


Ja komanda nezināja pareizo atbildi, pie balvām varēja tikt arī skatītāji. Atzinību saņēma Raimonds Kalnbērzs, kurš zināja stāstīt par Kārļa Ulmaņa viesošanos Staicelē.


Pasākuma laikā varējām vērot „Popielas” priekšnesumus skolēnu izpildījumā. Tie izcēlās ar īpašu enerģijas lādiņu un ļāva uzturēt sportisku garu vairāk kā divas stundas, kamēr tika noskaidrota zinošākā un veiksmīgākā komanda. Skolēni atveidoja gan latviešu māksliniekus, gan kaimiņu - igauņu māksliniekus, gan iemīļotos ārzemju dziedātājus.


Pasākuma noslēgumā paldies visiem, kuri uzstājās.


Viktorīnai „Vai tu pazīsti Staiceli?” jautājumus sagatavoja muzeja direktore Indra Jaunzeme, bibliotēkas vadītāja Anita Strokša un Staiceles vidusskolas direktora vietniece ārpusklases darbā Jautrīte Pelēkā. Šīs dāmas arī žūrijas komisijā – precīzas, zinošas un ļoti smaidīgas. Šogad, izmantojot kultūras namā pieejamās tehniskās iespējas, jautājumus varējām redzēt uz ekrāna kopā ar četriem atbilžu variantiem, no kuriem viens bija pareizais. Nākošajā gadā Jānis Bakmanis ierosināja realizēt šādu ideju – jautājumus viktorīnai var iesniegt arī staicelieši un pasākumā uzzināsim, kurš ir jautājuma autors. Cerēsim, ka izdosies!


Kad komanda kļūdījās atbildē uz jautājumu – Cik Staiceles pilsētā ir ielu?, domes priekšsēdētājs Jānis Bakmanis ar jautājumu griezās pie izpilddirektora Agra Rubeņa. Viņš zināja – 28.


Pareizi atbildot uz jautājumu – Cik dalībnieku piedalās viktorīnā?, Vēsma Rīmane ieguva labākā komandas kapteiņa balvu.


Piemiņas balvas - šīs dienas foto katrai komandai, bija patīkams pārsteigums un sagādāja viktorīnas dalībnieku vidū sajūsmas pilnus saucienus. Paldies Jānim Virsim, kurš iecerēto ideju veiksmīgi realizēja. Katrai komandai par dalību arī Pateicības raksts.


Par pamanāmāko un aktīvāko līdzi jušanu žūrijas komisija piešķīra balvu Staiceles „Stārķēnu” komandas līdzjutēju trio – Ainai, Baibai, Edītei. Vēl bija balva visjaunākajai līdzjutējai – Kristai Brentei un gudrākajai līdzjutējai – Edītei Kalniņai. Par labāko noformējumu sumināja komandu Skolas Pūces.


Šodien vislielākā punktu summa Staiceles „Stārķēniem” – viņiem tradicionālā dāvana – keramikas vāze ar uzrakstu „Staiceles pilsētai 16” un teātra biļetes uz Valmieras drāmas teātra izrādi.


Staiceles pilsētas sešpadsmitajā jubilejā visu staiceliešu vārdā un žūrijas vārdā domes saimnieku Jāni Bakmani sveica Anita Strokša.


Pilsētas jubilejas tortē sešu komandu kapteiņi aizdedza 16 svecītes.


Žūrijas komisija kopā ar pagājušā gada un šī gada komandām – viktorīnas laureātēm.

Noslēgumā pilsētas mērs Jānis Bakmanis teica PALDIES visiem, kas atnāca un piedalījās, sveica staiceliešus pilsētas dzimšanas dienā.

Jauniešiem bija iespēja turpināt līksmoties diskotēkā.

Sagatavoja Ieva Drone