Staicele - Reportāžas - Autobusa pietura

18.04.2007.

Kur Staicelē (virzienā uz Aloju) ir sabiedriskā transporta pieturas vieta – norādītajā vietā vai iepretim pilsētas pulkstenim?

     Domājot, kādā veidā mājas lapā būtu pasniedzams autobusu kustības sarakts, aktualizējās problēma – kā lai norādu pieturas vietu autobusiem, kuri Staicelē rīta pusē ienāk no Vīķiem? Tie ir A/S „CATA” autobusu vadītāji reisos Ainaži – Limbaži - Rīga (no Staiceles plkst. 6.35) un Ainaži – Limbaži – Cēsis (no Staiceles plkst. 7.35), kuri pārsvarā apstājas iepretim pilsētas pulkstenim, nevis norādītajā sabiedriskā transporta pieturas vietā.

     Vietējie zina, bet ar autobusiem brauc dažādi cilvēki, īpaši vasaras sezonā vairāk svešu seju. Jau pagājušajā gadā saņēmu informāciju, ka nokavēts autobuss uz Rīgu. Vienīgais lūgums toreiz skanēja tā – INFORMĒJIET! Tagad esmu neizpratnē, kā lai informēju? Sabiedriskā transporta pieturas vietas ir saskaņotas Latvijas Autoceļu direkcijā, nevis izdomātas pilsētas domē. SIA VTU Valmiera autobusu vadītāji vienmēr apstājas norādītajā vietā.

     Šajā sakarā Staiceles pilsētas dome griezās pie A/S „CATA” Ainažu filiāles vadības ar lūguma vēstuli šo jautājumu noskaidrot. Par izmaiņām informēsim mājas lapā www.staicelesnovads.lv/2007_2012, izdevumā Kastanis, izliekot informāciju pie ziņojumu dēļa.

Ieva Drone