Staicele - Reportāžas - Talka fabrikas teritorijā

05.04.2007.

Notikums, kas iepriecinās visus pilsētniekus - fabrikas teritorijā talka!

5. aprīļa rītā fabrikas teritorijā vērojama īpaša rosība – apzāģē vecos kokus, krūmus, grābj pērnās lapas,…


… slauka ar slotām un birstēm, …


…kurina ugunskurus …

Eju garām un priecājos, - beidzot te kaut kas notiek! Un vēl tik vērienīgi!


SIA Salacas Būve tehniskais direktors, šīs dienas talkas organizators, Māris Siktārs (attēlā pirmais no labās) uz jautājumiem atbild īsi un asprātīgi: - Kādreiz bija subotņiks (sestdienas talka), mums ir četvertņiks (ceturtdienas talka). Laiks labs un apkārtne jāsakopj. Koki nekopti auguši apmēram 15 gadus. Kopā jautrāk. Visiem taču jāskatās uz fabriku. Neko necelsim un neko nost nejauksim.

- Kāda bija atsaucība?

- To jau redz, visi esam uz laukuma. Gan jau kāds izmanto šo brīdi,…


… bet esam pieaicinājuši arī jauniešus, lai brīvdienās pastrādā. Neliela izklaide darba dienas laikā - noslēgumā pasēdēsim pie ugunskura un noēdīsim kādu desu. Balle ar dzīvo mūziku šodien nebūs.

SIA Salacas Būve sekretāre Vēsma Rīmane atklāj: - Es laikam biju pie tā vainīga, ka vajag visus kopā aicināt. Izlasīju Latvijas Avīzē rakstu, ka bērniem nevar likt strādāt un teicu, kāpēc tad mūsējie nevar strādāt? Un mūsējie strādā. Izlikām fabrikā paziņojumu, ka aicinām uz talku, ārpusē nekur nesludinājām, - paši savējos aicinājām. Strādā SIA Salacas būve darbinieki ar savām ģimenēm un SIA Staiceles papīrfabrika 2 meitenes, kuras līmē maisiņus.

Mūsu bērni paņēma līdzi savus draugus. Kopā ap 30 cilvēku strādā 5 objektos, lai gan neskaitījām.

Par to, cik labprātīgi talkā piedalīties piekrita SIA Staiceles papīrfabrika 2 dāmas, stāsta Gaļina: - Priekšniecība īpaši neaicināja, tikai piedāvāja, - ja kāda vēlas. Meitenēm jāizstrādā gabaldarbs, vajag nopelnīt, tāpēc no sākuma īpaši neviena negribēja. Solīja sliktu laiku. Bet šodien ir normāli, strādājot nav auksti, un visas ir šeit.

Jautrība, rosība, darbaprieks, visi smaidīgi – tik daudz pozitīvu emociju! Vajadzētu novērtēt un izmantot padomju laikā tik populāro kopīgo talkošanu. Bet vislielākais prieks par to, ka pieaugušie strādā kopā ar jauniešiem, un jaunieši to dara labprāt.

Paldies idejas autorei, organizatoriem un talciniekiem par labo gribu viena pilsētas objekta sakopšanā.

Sagatavoja Ieva Drone