Staicele - Reportāžas - Staicelieši Dienvidvidzemē

17.08.2012.
Staicelieši Dienvidvidzemē

Augusta vidū agrā piektdienas rītā pilsētas centrā pulcējās prāvs bariņš staiceliešu, lai dotos ekskursijā, šoreiz uz Dienvidvidzemi.


Karte: wikipedia

Pirmā pietura – Lielvārde, muzejā iepazinām un izspēlējām eposa par Latviešu tautas varoni Lāčplēsi autora Andreja Pumpura dzīvi, apmeklējām muižas parku un baznīcu.











Tālāk devāmies „saldumu tūrē” uz Skrīveriem, kur iepazināmies ar konfektes „Gotiņa” tapšanas vēsturi, pašu rokām ietinām garšīgās konfektes saviem mīļajiem mājās palicējiem, īpaši mums sagatavotos papīros, un protams, tūri noslēdzām ar iepirkšanos saldumu veikaliņā.





Pēc kopīgi paēstām pusdienām Skrīveros, devāmies iepazīt Kokneses novadu, kuru mums laipni izrādīja atsaucīga un zinoša gide Ilga Sīle.



Apmeklējām Kokneses pilsētu, parku, pilsdrupas, gleznainos Pērses upes krastus,





mūsu tautas likteņupes Daugavas krastā veidoto kultūrvēsturisko piemiņas vietu Likteņdārzu, kur atstājām savus līdzpaņemtos, ar labām domām vestos laukakmeņus.




 
Mājupceļā iegriezāmies Kalsnavas kokaudzētavā, lai no plašā piedāvāto dekoratīvo koku un krūmu stādu klāsta iegādātos katrs sev tīkamāko stādu un sirdi priecējām Vecpiebalgā pie Ūdensrozēm



Lustīgā noskaņojumā, vienojoties kopīgās dziesmās, mājās atgriezāmies vēlā vakara stundā
Paldies par izturību un atsaucību mūsu burvīgajam šoferītim Atim


 

Sagatavoja Inese Timermane